7 февр. 2022 г., 17:58

Вечерна импресия 

  Поэзия » Пейзажная, Другая
341 0 1

Вечерна импресия

 

Заси́лен ве́черният вятър

внезапно залюля вълни

и се надигна необята –

покрил крайбрежните скали...

 

А залезът със откровение

на фантастични цветове́

разхвърля в „мъртвото“ вълнение

абсурдно луди светове...

 

Небето притаи́ загадъчно

в безкрайността един копнеж –

от който тръгна неочаквано

неосъзнат до днес стремеж:

 

в посоката към далнината

в безбрежността да стигна бряг,

а стигна ли го – по-нататък

да продължа в Безкрая пак...

 

... А в тази вчер Океана

разкошен както вечерта –

със ветровете се сродява,

със залеза и  с Вечността!...

 

... От Космоса със Светлината

(и всичко недостъпно нам,

живеещите на Земята)

дойде мелодия от храм...

 

А звездният небесен купол

красиво-тайнствен затрептя

от толкова звезди натрупани

в Безкрая през Безкрайността...

 

... Замислих се за Необята

и всичко скрито в Онова́,

но недостъпно на Земята

в човешките ни сетива́...

 

Живеем в Тайнствена Вселена

без някога да разберем:

– ний как промъкваме се с Времето

през Вечността... Тъй ден по ден!...

 

... А Океанът се люлее,

над него пада вечерта...

... Да вярваме, че ще изгрее

и утре Слънце в утринта!...

 

06.02.2022.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Живеем в Тайнствена Вселена
    без някога да разберем:
    – ний как промъкваме се с Времето
    през Вечността... Тъй ден по ден!...

    ... А Океанът се люлее,
    над него пада вечерта...
    ... Да вярваме, че ще изгре
    и утре Слънце в утринта!..."!
Предложения
: ??:??