Живее тя от векове
и все е тя една и съща,
с едни и същи страхове
и блянове едни и същи.
Все готви, чисти и пере,
обгрижва малки и големи.
Зад вехтичкото си перде
прикрива болки и проблеми.
И само късно през нощта,
щом всички са добре завити,
присяда уморено тя
и дава воля на сълзите.
Поглежда ярките звезди,
унася се, започва да мечтае
във нечии обичащи очи
как иска звездно да сияе...
Как ще танцува цяла нощ
на принца в топлите прегръдки,
със всичката си женска мощ
ще предизвиква страстни тръпки...
Мечтае Пепеляшка нощ след нощ
да е безгрижна и щастлива.
И всяка нощ във полунощ
мечтата ненадейно си отива.
Поглежда се - тъй делнична принцеса,
с домашна роба пременена -
стрелките безпощадни са отнесли
красавицата в друго време.
Живее тя от векове
и все е тя една и съща -
с едни и същи страхове
и блянове едни и същи.
© Галя Веселинова Все права защищены