Стихове пиша, както умея-
с никакъв смисъл, с голяма идея.
Никой не може да ме надскочи,
дори носител на платинени плочи.
Господ не иска това да оправи-
хит съм поне във стотина държави.
Всички ме гледат право в очите.
Без да им искам, дават парите.
Аз съм носител на полъха нов,
а и проводник на нова любов.
Нещо обаче ме забавлява-
аз ли съм Пичът в тази държава ?
Та хора достойни, скромни и умни,
не като мене-достатъчно шумни,
тихо работят за този народ,
загърбили близки, приятели,род.
Казал бих аз като оня министър,
отдавна далеч от всеки регистър:
,,Флагманът щом съм на тази идилия,
значи живеем в пълна дебилия!
© Георги Янков Все права защищены