20.12.2023 г., 18:14 ч.

Велик ? 

  Поезия » Хумористична
317 1 5

Стихове пиша, както умея-

с никакъв смисъл, с голяма идея.

Никой не може да ме надскочи,

дори носител на платинени плочи.

 

Господ не иска това да оправи-

хит съм поне във стотина държави.

Всички ме гледат право в очите.

Без да им искам, дават парите.

 

Аз съм носител на полъха нов,

а и проводник на нова любов.

Нещо обаче ме забавлява-

аз ли съм Пичът в тази държава ?

 

Та хора достойни, скромни и умни,

не като мене-достатъчно шумни,

тихо работят за този народ,

загърбили близки, приятели,род.

 

Казал бих аз като оня министър,

отдавна далеч от всеки регистър:

,,Флагманът щом съм на тази идилия,

значи живеем в пълна дебилия!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??