29 мая 2016 г., 10:03

Венчилото 

  Поэзия
307 0 8

Душата от жега се пука

и времето спира по пладне.

Ще имам ли днеска сполука

или пък савака ще падне?

 

Ще падне прегърбен денят ми

пред залеза вече надвиснал.

И рано ще дойде сънят ми

на лунна пътека увиснал.

 

За кратко назад ще се върна

към моето детско начало.

Години накуп ще прегърна-

за тях ме е време венчало. 

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??