20 авг. 2008 г., 16:05

Веселко стихче 

  Поэзия » Юмористическая
665 0 6

Веднъж да пиша аз реших
и впрочем, стих ти сътворих.

 

Но римата ми малко бягаше,
а пък и времето ме стягаше.

 

Да! Почнах аз и ред след ред,
получи се не лош куплет.

 

Но пак не бях от себе си доволен,
а и стихът ми не изглеждаше спокоен.

 

Защо ми римата убягна,
когато в този миг ми тя потрябва?

 

Опитвам и сега да го довърша,
счупи се моливът, потно чело бърша.

 

Затуй се спрях и го оставих,
и мигом в откровения го аз добавих.

 

Единствено ме притеснява това, че не зная,
дали ще ти хареса на стиха краят?

 

© Ян Тра Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??