7 февр. 2019 г., 11:58

***Вглеждам се... 

  Поэзия
460 1 4

Вглеждам се
в кехлибареното око
на гроздето. 
Чета апокрифите 
в ириса му
като стихове, 
в които се обиквам. 
Разширява се
сърцето на зеницата 
като вселена 
и ме поглъща. 
Пускам корени 
в аортата му 
и се питам:
знае ли как 
се изкоренява 
лозе...

 

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??