7.02.2019 г., 11:58 ч.

***Вглеждам се... 

  Поезия
457 1 4

Вглеждам се
в кехлибареното око
на гроздето. 
Чета апокрифите 
в ириса му
като стихове, 
в които се обиквам. 
Разширява се
сърцето на зеницата 
като вселена 
и ме поглъща. 
Пускам корени 
в аортата му 
и се питам:
знае ли как 
се изкоренява 
лозе...

 

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??