Виновна си за всичко! Затова, че
се смееш както само ти се смееш!
Или пък ако някога заплачеш,
пак само свои сълзи ще пролееш!
Виновна си! За всичко си виновна:
и весела защото си, и тъжна,
и пряма, и открита, и чаровна,
едва ли не – на всеки с нещо длъжна!
Виновен е гласът ти – ту прилежен,
ту гневно-твърд, но никога злословен!
Виновни са очите ти, понеже
не гледат всеки мъж с копнеж любовен.
Виновно е и кръшното ти тяло,
защото е пиянство не от жажда!
Но щом не е за всички разцъфтяло,
било е по-добре да се не ражда!
Виновна си за всичко! И си грешна!
Очаква те съдба немилостива
и скръб – неизмеримо безутешна.
И грешна си, защото си... красива.
© Чавдар Тепешанов Все права защищены
Харесах себе си, макар и грешна...
Поздрави!!!