7.05.2014 г., 9:02 ч.

Вина и грях 

  Поезия » Любовна
543 0 6

 

 

Виновна си за всичко! Затова, че

се смееш както само ти се смееш!

Или пък ако някога заплачеш,

пак само свои сълзи ще пролееш!

 

Виновна си! За всичко си виновна:

и весела защото си, и тъжна,

и пряма, и открита, и чаровна,

едва ли не – на всеки с нещо длъжна!

 

Виновен е гласът ти – ту прилежен,

ту гневно-твърд, но никога злословен!

Виновни са очите ти, понеже

не гледат всеки мъж с копнеж любовен.

 

Виновно е и кръшното ти тяло,

защото е пиянство не от жажда!

Но щом не е за всички разцъфтяло,

било е по-добре да се не ражда!

 

Виновна си за всичко! И си грешна!

Очаква те съдба немилостива

и скръб – неизмеримо безутешна.

И грешна си, защото си... красива.

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??