Вино налей, мили мой приятелю,
навън блести най-синята луна
и сякаш цялата обляна от сияние,
притихвам с чаша вино във ръка.
В очите твои вглеждам се смутено.
О, тез очи, изпълнени с мечти!
Ще ги докосна с устни алено-червени,
за да усетиш любовта ми как гори.
А после... с жар ще те обвия с моите длани,
ще те отпивам с всяка капчица вино
и нека да прелеят чувствата на двама ни,
в една вълшебна думичка Любов.
На сутринта... до теб съм, в твоите обятия,
в копнежен блян от сбъднат сън.
А ти... със затворени очи си тъй прекрасен!
А аз... щастлива те прегръщам в този миг.
© Дочка Г Все права защищены