31 авг. 2022 г., 09:18

Вирус 

  Поэзия
132 0 0

 

Казват...

" Искам сам да избирам,

как да умирам!"

А кой Ви каза, че имате право

за друг да избирате?

А кой Ви каза, че света,

около Вас се върти?

Кой Ви каза, че всички,

искаме да умираме?

Искам живот да избирам,

не - как да умирам!

Искам живот да живея,

не битки да водя

да оцелея!

Искам живота да бъде прекрасен!

Не богат! Не луксозен!

Обикновен!

Здрав и прекрасен!

Слънце да има и цветове!

Цяла палитра от радост и смехове!

Здраве да има и хора добри!

Искам,

някой...нов вирус да създаде!

Вирус такъв, който всяко зло - да изтрие!

Всяка злост, всяка мерзост

и долна постъпка - да я затрие!

Всеки човек да посети,

всичко лошо

и черно във него - да изгори!

Да остане само доброто!

Само красивото!

Зная, зная - мечтая си!

Колко ли лоши сме станали...

Щом за вирус,  на доброто мечтая си???

 

Valentina N.V. Mitova

15/01/2022

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??