28 авг. 2009 г., 01:50

Високо, високо в лазура 

  Поэзия » Любовная
827 0 16

Всяка вечер сънувам сън.

В него аз - влюбена и обичана.

Аз не виждам мъжа, но той ме прегръща

и в съня ми политаме нежно, с трепет.

Той е в свят непознат,

но с него съм като у дома си.

Осъзнавам – дошла съм от другаде,

там все още е моето време, в друг свят,

но само в съня си вече го срещам.

И е пролет на двора, дъгата ни свети.

А нашата лебедова песен

оглася небето със стихове.

 

Този сън всяка вечер сънувам.

В него аз съм с крилата на птица.

Опитвам се до насита да го сънувам.

Целувам щастлива ръцете, лицето му.

Там, в съня си се смея, не плача.

Всяка вечер сънувам живот пъстроцветен,

в него двама – мъж и жена,

все така щастливи и весели.

Аз съм неговата любима жена,

той е единственият мой мъж…

И сме най-щастливият лебед -

високо, високо в лазура…

 

 

28.08.2009 г.

Весела ЙОСИФОВА

 

 

МУЗИКА

 

© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??