14 дек. 2016 г., 01:07

Визуализация на аромат... 

  Поэзия » Любовная
2427 18 31

 Визуализация на аромат... 

 

               Ухае на Любов. Ухае.

               Ухае на напита стомна.

               Мома ли беше? Дявол знае.

                                 Александър Белчев

 

Дявол знае как ухая.

На смокиня. И на жито.

Или на английски пай.

На прашинка върху сито.

На пречупена стрела.

Неизстреляна към тебе.

А върхът ѝ е беля.

Дето чувствата погребва.

На море. На жабуняк.

На ръждясала подкова.

Може да ухая всякак.

Даже и на мокра сова.

На чадър под дъжд тежащ.

На тъга. И на коприва.

Сетне и на черен плащ.

Овъглен... Но някак жив е.

Заухà ли на печал.

На безсъници и дири.

От света – размит във кал.

Сътвори ме с дъх. И мирис.

И накрая – пак на хляб.

Ще ухае тишината.

И на гръд. На топло мляко.

На любов. И на жена ти.

© Таня Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??