Сълза в сълзата ще откъртя -
из себе си залутан мъж.
Разлюбен може би веднъж,
човек не е съвсем безсмъртен.
Светът довчера бе огромен,
но днес връз сянка на перо,
било за зло или добро,
пришива спомен подир спомен.
И с ярост, все една и съща,
двуостри думи, дето аз
ти рекох с непонятен глас,
подобно бумеранг се връщат.
И тъй... на сънищата в края
ще ме забравиш ли след час:
градена върху болка власт
по-кратко от въздишка трае...
© Ивайло Терзийски Все права защищены
по-кратко от въздишка трае..."
Истина е.