13 дек. 2007 г., 14:49

Вледенени цветя 

  Поэзия » Другая
1073 0 30

 

Всеки ден му подава булевардни цветя
край студените стълби на пъстра витрина.
Там, зад ъгъла мръзне и очаква го тя,
но и днес (както вчера...) той (пак...) я подмина.

Всеки ден му постила многоцветен света,
обичта си самотна във пъстри килими.
Той  минава набързо, непознал участта
на мечтани слънца във очите незрими.

Подарява му себе си в семпли букети,
в станиолова нежност, шумяща магийно.
... Разпилени следи от цветя неприети
ветрове натъжени разнасят стихийно.

В двете слепи очи булевардно изстива
непогалена обич край стълби студени.
Силуетно потъва,  тълпата  я скрива
и превръща мечтите в цветя вледенени.

13.12.2007 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??