Влюбена съм всъщност в любовта,
в чувството единствено, което
с огън жив подпалва ни кръвта
и като звезда фатално свети.
Не във тебе търся топлина,
не екстаза искам да открия.
В чистата любов аз светлина
виждам. И несбъдната магия.
Влюбена съм във една мечта,
във мираж, дошъл от вековете.
Взрив от чувства, луднали в кръвта -
вечната любов. Тя мъдро свети.
Враг на самотата и скръбта,
чужда на тъга и безразличие ,
влюбена съм всъщност в любовта
и в смъртта дори ще я обичам.
© Нина Чилиянска Все права защищены
Хареса ми!