7 июл. 2020 г., 08:22  

Влюбено 

  Поэзия » Другая
664 11 9

Проплаква тихо кукумявча скръб,
че неусетно пак нощта преваля.
Луната - меден грош, с изтъркан ръб,
към утро неизменно се търкаля.

 

Бродира лъч месали - от сребро,
очите си денят като измие.
От радост, мъка, зло, или добро,
с шира от обич пак да се напие.

 

Да скита бос - широк е този свят
да го прегръща влюбена Земята...
Пияната си лудост да платят,
по залез - с малко болка...И Луната.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??