13 июн. 2019 г., 15:13

Влюбено сърце 

  Поэзия » Любовная
1724 13 12

 

На плажа си намерих най-случайно,

изхвърлена бутилка от морето.

Послание загадъчно и тайно,

навито вътре бе в шишето.

Отворих го, но листът беше празен,

навярно дълго бе пътувал.

Изтрити бяха думите, но в края

сърце бе някой нарисувал.

“Сърце, сърце, защо премина всички бури,

обръщано и блъскано, люляно,

подмятано по брегове различни,

в напразно време пропиляно?!”

То засия и затуптя…

Изплаших се, не го отричам!

“Тъй просто е! Нима, не ме разбираш?!

Обичам я, обичам я, обичам…”

© Георги Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??