19 нояб. 2008 г., 08:25

Вместо наказание 

  Поэзия » Философская
593 0 13
Не ме попита ще боли ли,
когато все таки
реши да го направиш.
Не си помисли, ще простя ли?
Не се обръщай, тръгвай.
И себе си, и мен наказваш?!
Не ме докосвай.
Не изтривай с груби ласки
сълзите в очите.
Не са за теб,
за себе си ги роня.
Изрониха се стълбите нагоре.
Превърнаха се в пропаст
помежду ни.
Не се кори.
За грешките са нужни двама.
А с прошките не можеш да се справиш.
Не се вини.
За мене не се притеснявай.
След дългото мълчание
отново зейва яма.
Не ме оглеждай.
Кръпките по мене са отдавна.
Сега ли ги видя?!
Добре де.
Ще ги поправя, страшно няма.
Не се навеждай над главата ми.
Тежиш ми...
Не ме целувай.
Целувките ти стойност нямат.
Тръгни си.
... Тих.
А аз все някак...
ще продължа сама
да си лекувам раните.

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??