22 апр. 2008 г., 09:50

Вместо сбогом 

  Поэзия » Любовная
591 0 5

"...Булевардът пак мълчи
за твоите очи..."

Жестока, грешна, всеотдайна -
от кръста слязла, от Голгота...
Любов ли бе, магия трайна?!
И с тебе търсихме... кивота.

Животът водеше в играта,
но пък... събудени за малко...
и две на нула - резултата,
безпомощни сме и е жалко...

Но все жадувам твоята десница,
и свежест пия от устните ти ледни.
А ти - безкрайна нежност във зеница!
Не сме на щастие човешко бедни...

В безбрежен унес и, както тогава...
ръцете си протягаш през вълните.
Спасяваш ме от не една жарава.
И пазиш хоризонта за мечтите!

И спомен да съм не желая,
докосването с трепет, ме лекува.
И не насън, наяве и в омая -
отдавна зная как да те целувам!

21. 04. 2008 г.

Ще си кажем: Здравей!

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??