16 мая 2018 г., 17:33

Внимавай с тази брадва Юджин (част едно) 

  Поэзия
816 1 4

  По пясък със смърт заразéн...

  Безкрайност, събрана във шепи на миг.

  С необятната нощ, вместо ден,

  към края безпътен на път младолик,

  крачат стъпки, те влачат следи.

 

  Сред земя концентратна - затвор за души

  и небесни тела в непознатия сърп.

  Отразен по вода от безбройни сълзи

  на лица без очи, преоблечени в стръв

  за страха от смъртта с душещ дъх.

 

  Замечтан за мечти има някой,

  под плитката спирка последна.

  Зад пръста отрязан, сочещ обратно

  слепите погледи виждат как гледа

  неугледен вид, който стене.

 

  В странна сънливост, безсънно сънуващ,

  пясъчен ужас, прежурящ гърдите,

  някак полита през връх пропътуван,

  в сенки на дните, които отмиха

  своята сянка с всеобща търпимост.

 

  Нещо пулсира, силно, тъй дива

  пустиня от болка, отровна в главата.

  Забавен, неспиращ пулс от немилост,

  с писък на ехо, отеква вой кратък

  в нейния шепот нашепващ им "Скачай".

 

  Рой капки безброй чайки в кърваво ято,

  всъщност те плач са - милионите гинат.

  Тук всички са тухли, стената е здрачът

  и сами в лудостта си с луни го убиват,

  силуетът им... тих лунатик на бесило.

 

  По пясък със смърт заразен...

 

 

 

 

 

© Николай Все права защищены

Драсканиците ми са писани на един дъх.Вдъхновението ме посети,след като прочетох за остров Юджин,който по мои бледи спомени е бил ползван от нацистка Германия за концентрационен лагер.Той се е отличавал от останалите със своята брутална извратеност,в която син беси баща си и обратно,и всичко това под формата на животинско забавление.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Не знам, на мен ритъмът ми напомня на "Sheep" - Animals. Но, както и да е - много е хубаво.
  • Точно тази песен на Пинк Флойд ме вдъхнови за стихотворението...Благодаря ти,успокояващо е,че все още се срещат стойностни хора.
  • Аз по-скоро харесвам Дейвид Гилмър ,но си спомних за "Careful with that Axe, Eugene" на Pink Floyd. . Хареса ми.
  • Мале,хоър стихотворение.Зловещото е на 100%.Давай със втората част
Предложения
: ??:??