15 мар. 2005 г., 14:18

Водопадът на живота 

  Поэзия
879 0 4
Когато слънцето се ражда
и в гората бродя сам,
кога луната поглед не отмята
от стъпките ми блудни,
тогава ходя – знам.

Песни птичи ме обливат,
зверовете диви бродят с мен,
а цветята – слънцето откриват.
Светът е толкова зелен!

Тогава дишам и вода ще пия,
лицето си със слънцето ще мия
и зад луната ще се скрия.
Лист дървесен ще си взема,
живот от него ще приема.

Водопада на живота ще открия.

© Димитър Попов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??