18 апр. 2015 г., 23:29

Война 

  Поэзия » Гражданская
487 1 1

Война

 

Окаян клан и грозна слава,

мръсна кал и пожарен дим,

човек заради безумието отплава,

а на земята лежи трупът му бледосин.

 

Просташки вик и ярост сляпа,

бой велик за нищета и глад,

всеки убива когот докопа,

за чест и слава с тежкия приклад.

 

Какво постигна? Какво доказа?

Какво съградиха твойте две ръце?

За народа би се и народа си наказа,

заради ужаса от собственото си лице!

 

 

Кристиан Дочев

17-ти Април 2015г.

© Кристиан Дочев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??