Замина без да се сбогува
На фронта душата му тъгува
Оставил своя снимка и кокиче
Очакваше дете момиче.
Пътят си незнаен към смъртта поел
Война! Какво със себе си е взел?
Загина от куршум след рикошет
Герой и от Родината заклет!
Сълзите привечер са най-студени
Изливат се безропотно, смутени
Текат наливат мъката в длани
Превръщат се в черни врани!
Измислили закони за войната...
Страдат и умират ни децата
Към бъдещето с надмощие вървят
Разрухата не ще да заличат!
Очакваните срещи на ниво...
Войната си остава най-тежкото перо.
Идеите и целите за справедливост
Двуяки са, остават в безкрайна мълчаливост!
© Мария Николова Все права защищены