19 мая 2015 г., 20:02  

Война 

  Поэзия » Юмористическая
566 0 6

Войни

(семейни битки в рутината -1)

 

 /в спазване на обещанието за малко отдих от "черния мрак" - към "сивия" :)/


– Ех, каква ми мацка беше –

‘се пред огледалото стоеше..

(Настроението и е минорно -

хвърля поглед най-отровно..)

 

"Нещо май към спалнята ще иска -

Ха – дали му стиска?”

– Леле, ква си ми артистка –

Стига! – познай какво ми се прииска?!

Викни Гошо, Пешо на ракийка,

брЪкни и за мъничко туршийка

Ха! – като е немотийка,

право нeмам ли на глезотийка?!

 

“В спалнята да бе поискал -

такава жлъч от мен не би изстискал -

Джумбаре! -  си той поискал -

нещо много се е поразплискал -

 

май ще правя Хелоуин:

– Главата,.. моля, дай ми аналгин!

– Ето, а искаш ли и мъничко тропин? -

Хайде полегни си, па.. масаж един...!

 

– Нее – ще ми премине.. веч не ми е лошо

Викни Пешо, Гошо, па даже кàжи и на Тошо,

че без комшии – лошо

чак не ми е толкова пък лошо...

 

“Ужжас! – Да полегна бях на косъм...

Е – с гостите.. малко ще се поядосам

Важното е, че успях да го пръждосам

Хм – да се кълча в спалнята на осам?!”

 

“Ква си ми артисткаа.. хахаха -

‘Ма и аз не съм пък толкоз будала -

пак на мойта стана –

продумам ли за под юргана”.

 

 

 

 

© Ренета Първанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Стойне - време му беше да се разсеем и разтоварим. Радвам се, че съм те усмихнала! Бъди жива и здрава!
  • Рени, поздрав!
    Такава належаща нужда имах от разтоварване.Обичам хумора!
    Поздравление за идеята!
  • Само с туршийката, Ник

    Майче, ще има още "войни" обещала съм ти
    Благодаря, че надникна!
  • Позната българска картинка.
  • Мерси, Мисана - обещах на Мая /Майчето Н/ малко хумор и си спазвам обещанието. Хубава и усмихната вечер!
  • Разбрах, че е тежко да си мъж. Но и жена да си не е по-леко!

    Поздрав, Рени! Малко хумор и веселие не са излишни. Както и войната
    на семейство Роуз.
Предложения
: ??:??