26 мар. 2016 г., 10:38  

Войводата от Сливен 

  Поэзия » Оды и поэмы, Другая
600 0 0

Този славен юнак загина на Бузлуджа.

В тоз скръбен ден ни вятър повяваше, ни птица прелиташе, ни Земя дишаше.

Това внесе в българската челяд огромна тъга.

Този сливенски герой, висок на ръст, неотказващ се никога, бе разгромен.

Без тоз славен човек , българският народ беше като изгорен.

© Анна Т. Димова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??