21 дек. 2017 г., 17:44

Време за чудеса 

  Поэзия
380 0 0

ВРЕМЕ ЗА ЧУДЕСА

 

По Коледа се раждат чудесата

от любовта непре́ходно човешка!

Изчиства се от облаци душата,

забравила предчувствия и грешки...

 

Семейството е оня въглен жив,

запазил у Човека късче вяра.

И лумва с нея огънят щастлив,

пред който спира с почит даже „звяра”.

 

О, чудо! Всеки носи във сърцето

за дивите моменти опрощение...

Светът празнува Рождество, което

дарява му жадувано спасение.

 

По Коледа се ражда ново чудо

от старите традиции и време,

създаващо за „бъдещето лудо”

жив път, по който с обич да поеме!

© Симеон Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??