ВРЕМЕ ЗА ЧУДЕСА
По Коледа се раждат чудесата
от любовта непре́ходно човешка!
Изчиства се от облаци душата,
забравила предчувствия и грешки...
Семейството е оня въглен жив,
запазил у Човека късче вяра.
И лумва с нея огънят щастлив,
пред който спира с почит даже „звяра”.
О, чудо! Всеки носи във сърцето
за дивите моменти опрощение...
Светът празнува Рождество, което
дарява му жадувано спасение.
По Коледа се ражда ново чудо
от старите традиции и време,
създаващо за „бъдещето лудо”
жив път, по който с обич да поеме!
© Симеон Ангелов All rights reserved.