С длето дълбаят
по лицата ни
годините,
и бързо плешивеят
мисли и коси!
От теб Създаденото
само те теши...
И то проблемите ти тежки
ще решава...
Нима единствено
във времето
стоят причините
и само него ли
единствено
проклинаш ти!
16.03.1975г. София
© Христо Славов Все права защищены