10 нояб. 2009 г., 19:01

Времето 

  Поэзия » Любовная
535 0 1

ВРЕМЕТО

... И времето е спряло в мисли клети –

застинало във сянката ни чака.

Изплитат нишките на страховете

паяжина лепкава във мрака.

... И времето е Бъдник на душите –

прекършени, те истински изглеждат.

По паяжина се търкалят дните –

капки от дъждовен миг надежда.

... И времето безмилостно ще бъде,

и на сърцата прокурор ще стане:

съдбата ще ни издаде присъда –

любов без право на замяна!

© Жана Райчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??