5 февр. 2017 г., 18:54

Времето 

  Поэзия » Философская
396 0 0

Времето


Някак бързо си отиват дните.. 
минута, час и ето друг.
Някак ми се струва малко,
твърде бързо идва лято, после студ.

 

Нима не може да почака времето?
Нали няма граници.. защо не спре за миг?
И насладим се по-дълго на момента, който после ще остане спомен, снимка, стих?

 

Твърде бързо е течението на реката,
нея скали не могат да я спрат.
Както времето върви си,

въпреки опитите да го задържим всеки път.

 

Но трябва да се учим да живеем,
да се борим и вървим напред.
Тогава всеки миг си заслужава,
дори и времето да няма желание да спре.

© Ивета Живкова Все права защищены

Стихове за моментите в живота, които минават, а ние не оценяваме..,

За времето, което изпускаме и оставяме да изтече, без да обръщаме внимание..

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??