Времето
Някак бързо си отиват дните..
минута, час и ето друг.
Някак ми се струва малко,
твърде бързо идва лято, после студ.
Нима не може да почака времето?
Нали няма граници.. защо не спре за миг?
И насладим се по-дълго на момента, който после ще остане спомен, снимка, стих?
Твърде бързо е течението на реката,
нея скали не могат да я спрат.
Както времето върви си,
въпреки опитите да го задържим всеки път.
Но трябва да се учим да живеем,
да се борим и вървим напред.
Тогава всеки миг си заслужава,
дори и времето да няма желание да спре.
© Ивета Живкова Всички права запазени