Чужди въздишки изсвирих
И чужди земи извървях
Оставила своите в приказки
Своите дни пропилях
На чужди площади аз пеех
До твоите дни се опрях
Танцувах в другата приказка
А за моята ослепях
Аз други простори опънах
И моите не съзрях
Сърцето свое огънах
На чужди прозорци запях
Болеше душата сърцето
За моето малко градче
Забравих във мене небето
Оставих в дома си креслото
© Любов Никифорова Все права защищены