С огромна благодарност към Димитър Никифоров (argonyk) - той бе първопричината да се появи написаното по-долу.
Продължавай да ме вдъхновяваш, Митко!
argonyk Все някой ден, знам, ще те срещна.
В непознатата ще те разпозная.
Седнала на масата отсреща
или пък стояща във трамвая.
laramaylin Прекрасно, знам, ще изглежда.
И всички ще ни се чудят.
Ти в очите ми ще се оглеждаш...
Моите... или на някоя друга...
argonyk Ще е миг красив. Ще е приятно.
Ще те разпозная сред тълпата.
Ти ще ме познаеш вероятно
по белега дълбок от самотата.
laramaylin Ще е кратък миг. И искрометен.
Забравили всякаква предпазливост,
в Космоса стар две самотни комети
ще онемеят от своята близост.
argonyk Ще е миг красив. Ще е прекрасно.
Няма да отроним дума даже.
Ще е топло, синьо, много ясно.
"Срещнах те!" - накрая ще ти кажа.
laramaylin Незабравим ще е мигът. И много чувствен.
Като неповторимо, единствено цвете
след хиляди мигове, безвъзвратно пропуснати,
любовта ни в неоновосиньо ще свети.
argonyk Ще е миг красив, ако се случи.
По паважа на дните си крача.
Погалих едно бездомно куче
и потънах в мъглата на здрача...
laramaylin Вярвай, този миг красив ще се случи.
Ти ще откриеш мене, аз - тебе.
Знам, сърцата ни в нежно съзвучие
ще се слеят. И ще бъде вълшебно...
© Нина Чилиянска Все права защищены