15 окт. 2022 г., 11:20

Все пак 

  Поэзия » Философская
183 0 1

Докато си млад, в теб душата пей.  

Трудният живот лесно се живей.

Решително и смело срещат се несгоди.

Пътят да е дълъг, пак се лесно ходи.

 

Всичко преминава като на шега.

Мъките за теб са някаква игра.

Дори и в тъгата ти намираш радост

и в горчивините- поне капка сладост.

 

А щом остарееш - мъка и печал.

Твоята усмивка ти си я раздал.

Поривите чисти веч се изпариха

и на тяхно място сълзи се родиха.

 

Но, недей унива,друже белобради!

Теб те чакат още хиляди награди.

Отпусни сърцето, разпусни душата 

и си знай- докрая,братко, си в играта!

 

 

 

© Георги Янков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??