19 нояб. 2017 г., 17:50  

Всеки ден се раждам... 

  Поэзия » Философская, Свободный стих
607 2 3

Всеки ден се раждам...

 

...Усещане вълшебно,

обикалящо световете,

осветяващо всичко

като танц от светулки,

тъй ярко и безкрайно

все напред вървящо

рисуващо всяка стъпка

на живота, на живота...

 

Днес всичко прегръщам

и всичко в тебе празнувам...

Радостта ми като пеперуда

от пашкула се разгръща

в безкрай от "Обичам те".

Днес празнувам всичко

във лъчите и звездите

в теб избирам да живея

както всеки един ден...

 

Днес не се раждам, не умирам

не съм призрак , не съм дух,

днес не съм някой друг, а себе си...

в мечтата всяко цвете да докосна

да го целуна, в обич да се сбъдне...

 

Днес си спомням и мечтая,

днес плача и се усмихвам,

днес чувствам всичко и живея

днес обичам и празнувам

не още една година от живота

или смъртта, а мига в обичта...

 

Днес празнувам осъзнаването,

безумието, преживяването,

прераждането, изкачването...

Днес празнувам тъгите

и радостите си, погледите...

в които съм израснала и раста...

Днес празнувам онова малко

момиче, което обича дъжда...

 

Днес празнувам семейството си,

днес празнувам приятелите,

сърцата, които обичам, името ти...

Днес празнувам полетялата птичка...

празнувам всеки един ден

в който съм щастлива...

 

Празнувам днес магията

и усещането на всеки ден

както всеки един ден...

утрото, което още не е,

миналото, което е било

настоящето което е,

празнувам днес, че живея...
 

 

17 ноември...

 

 

 

 

 

© Лили Вълчева Все права защищены

Честит рожден ден на мен! :) 

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??