...Усещане вълшебно,
обикалящо световете,
осветяващо всичко
като танц от светулки,
тъй ярко и безкрайно
все напред вървящо
рисуващо всяка стъпка
на живота, на живота...
Днес всичко прегръщам
и всичко в тебе празнувам...
Радостта ми като пеперуда
от пашкула се разгръща
в безкрай от "Обичам те".
Днес празнувам всичко
във лъчите и звездите
в теб избирам да живея
както всеки един ден...
Днес не се раждам, не умирам
не съм призрак , не съм дух,
днес не съм някой друг, а себе си...
в мечтата всяко цвете да докосна
да го целуна, в обич да се сбъдне...
Днес си спомням и мечтая,
днес плача и се усмихвам,
днес чувствам всичко и живея
днес обичам и празнувам
не още една година от живота
или смъртта, а мига в обичта...
Днес празнувам осъзнаването,
безумието, преживяването,
прераждането, изкачването...
Днес празнувам тъгите
и радостите си, погледите...
в които съм израснала и раста...
Днес празнувам онова малко
момиче, което обича дъжда...
Днес празнувам семейството си,
днес празнувам приятелите,
сърцата, които обичам, името ти...
Днес празнувам полетялата птичка...
празнувам всеки един ден
в който съм щастлива...
Празнувам днес магията
и усещането на всеки ден
както всеки един ден...
утрото, което още не е,
миналото, което е било
настоящето което е,
празнувам днес, че живея...
17 ноември...
© Лили Вълчева Всички права запазени