7 февр. 2018 г., 10:12

Вселени 

  Поэзия
409 0 3

Обичам всичките ти котви на любов,
психическото кукловодство,
разпъването ми на кръст и сто 
от страниците "Животът е..." ти ръководство.
 

Пронизването с остри думи ме възбужда,
акупунктура на сетивното във мен...
Бръкни с черпак във общата култура
и ми наливай яко всеки ден.
 

Приличам ли на кошче? Вече не!
Превръщаш ме във поща за съвети.
И тъпчеш нищото си в мен,
надграждайки ме да съм всеки,
 

но не и мен, но не и цялостно завършен,
блуждаещ в реалността взривена...
Обичам те с любов в хиляда пластове,
но не и тук, а в паралелната вселена!

© Йордан Ботев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??