8 окт. 2008 г., 18:21  

***(Вси светии) 

  Поэзия
723 0 18



(като) за Вси светии маскираме се
с еднакви празни(чни) дрехи и очи
обувките ни тъпчат по еднакви пътища
стъпките не се различават  по звук
пред вратите на еднаквите къщи

номер или лакомство?!

говоря също като нея
като теб и онзи там - непознатия
безналично уникална
във безличието си
като тълпопоказател
всякоя маскирана сянка
гротескно стърчи и примигва: 
„Никой съм. Дай ми!”

към края си е празникът
торбата е пълна със сладости
които еднакво горчат

дебна среща с истинско лице 

в паузите

толкова е уморително... 



© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??