3 авг. 2011 г., 17:32

Всичко е енергия 

  Поэзия
827 0 19

Всичко е енергия

 

 

Мъжете, които мечтах, до един ме отминаха.

Останах - забравена лампа да светя,

да черпя енергия в празна квартира от минало,

сред чезнещи щампи на стари тапети.

 

Онези мъже са били, вероятно, уроците,

които уж трябваше, но не научих.

Аз всяка причина да бъда удавях в емоции

и някак животът без мене се случи.

 

Сега съм ненужното светло, по сила на навика,

за масата, стола и за канапето.

И сляха се двете понятия "грешно" и "правилно"

отвън, пред прозорците, скрити с пердета.

 

Мъжете, които мечтах, ги изплащам и с лихвите,

изплащам мечтите, изплащам урока.

Но чудя се кой ще плати, щом угасна притихнала,

от мен навъртяната сметка за тока?

 

02.08.2011

Радост Даскалова

© Радост Даскалова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??