14 сент. 2013 г., 18:45

Всичко наопаки 

  Поэзия » Другая
856 0 3

Всичко наопаки

 

Днес не е модерно

да си честен и почтен

днес е модерно

да си подъл и откачен

 

Днес не е модерно

да си добър и съпричастен

днес е модерно

да лъжеш и да си властен

 

Да прецакаш някого

се счита за успех

и вместо да си омерзен

ти се чувстваш удовлетворен

 

Злобата и завистта

вървят ръка за ръка

омразата и пошлостта

са все на първите места

 

Кризата и несигурността

пораждат лошотия

а напредъка на другите

поражда лакомия

 

Духовността се крие

зад посредствеността

простотията първа тича

и на тъмнина ни обрича

 

Къде сте вий сега

обич и доверие

любов и уважение

в нашите взаимоотношения

 

Разумът се губи

мисълта я няма

течението ни носи

бъркотия голяма.

© Карина Кралева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Духовността се крие
    зад посредствеността..."
    Страшно звучи,но пък затова колко е верно!!!Да,това е нашата действителност за съжаление...
  • Да, така е... имаше една притча, която завършва с "И това ще отмине.."
  • Ха! Така е, бъркотията е голяма, но винги има надежда, нали
Предложения
: ??:??