24 июн. 2017 г., 15:41

Всяка бръчка по лицето на мама 

  Поэзия » Другая
659 1 2

Всяка бръчка по лицето на мама

е следа от преживяна мълчаливо драма,

всеки косъм по главата ѝ побеляла,

е спомен от сълза, която тихо е проляла,

всяка сянка под нейните очи,

е безсънна нощ, която и до днес личи,

всяка нотка на тревога в гласа ѝ мил

е безмълвен вик, който в сърцето се е срил,

всеки трепет на нейните ръце,

е ехо от пулса на пълното ѝ с любов сърце,

всяка нейна усмивка уморена

е прошка без заслуги подарена...

Затова всяка нейна бръчка, косъм бял,

е цената, заплатена аз да съм живял,

Затова на ръцете ѝ всеки трепет издаен,

е поезията на живота всеотдаен!

© Петър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??