3 февр. 2023 г., 15:10

Всяка любов 

  Поэзия » Любовная
554 0 0

Недей отблъсква лесно любовта,

дори дошла внезапно и без време.

Пред нея само коленичиш ти сега,

а после протегни ръка, за да вземеш.

 

Не е желана ала е любов това,

запалена ненужно не на място.

Ти научи, че с висше тест е туй сега,

за истинска готов ли си за да е ясно.

 

И ако просто хвърлиш или загасиш,

любов гореща ще спохожда други.

Опиташ ли се лесно ти да я плениш,

ще ти избяга знаеш и без друго.

 

Затуй доходи ли при теб и нежелана тя,

хвани я, дръж я, има тя какво да каже.

От Господ за душата твоя туй е дар,

тя на сърцето любовта ще му разкаже.

 

Тогава знай, че ти ще си готов,

любов гореща, истинска да вземеш.

И щом приел си първом ти сиянието на Бог,

от него благодат сега е времето да приемеш.

© Петър Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??