Недей отблъсква лесно любовта,
дори дошла внезапно и без време.
Пред нея само коленичиш ти сега,
а после протегни ръка, за да вземеш.
Не е желана ала е любов това,
запалена ненужно не на място.
Ти научи, че с висше тест е туй сега,
за истинска готов ли си за да е ясно.
И ако просто хвърлиш или загасиш,
любов гореща ще спохожда други.
Опиташ ли се лесно ти да я плениш,
ще ти избяга знаеш и без друго.
Затуй доходи ли при теб и нежелана тя,
хвани я, дръж я, има тя какво да каже.
От Господ за душата твоя туй е дар,
тя на сърцето любовта ще му разкаже.
Тогава знай, че ти ще си готов,
любов гореща, истинска да вземеш.
И щом приел си първом ти сиянието на Бог,
от него благодат сега е времето да приемеш.
© Петър Петров All rights reserved.