10 нояб. 2010 г., 21:04

Всяка нощ 

  Поэзия » Другая
761 0 4

Всяка нощ, щом луната изгрее,

всяка нощ, щом звездите заблестят,

странна сила над леглото ми пее,

кара ме да стана и ме откъсва от съня.

Синята тъма с ласки ме привлича,

желая да танцувам по сребристата луна.

Нощта с паяжини ме облича

и ме кара да се чувствам като жена.

Аромати на жасмин и екзотични песни

ме къпят в розово море.

Океан от свещи гасне,

но до края на нощта не ще умре.

Вълна от лилии над мен се вее,

а виола в далечината се спотайва.

Вятърът красота сее,

а музиката ме замайва.

Нови чувства се пробуждат в мен,

вкус на вино в устата ми се утаява.

Коприна, воали и сатен

ме галят и карат дъхът ми да се затаява.

Цитруси греховно прелъстяват,

наредени в женски форми,

разкриват своя аромат и мамят,

изпънати в редици стройни.

Светулки нежни в танц се носят

като безброй кристали,

а шарени пауни крачат

и размахват криле, прелестно лилави.

Като диаманти в моята коса

са настанени на гердани

хиляди капки чиста роса,

гледайки всичко наоколо засмени.

Всяка нощ, щом усетя грехът да се надига,

всяка нощ, щом новото чувство в мен се влива,

всяка нощ, щом луната се вдига,

настъпва моето време и аз съм щастлива.

 

 

© Далия Стефанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??