27 июн. 2007 г., 22:12

Втората 

  Поэзия » Любовная
2893 1 33

Ако някога се влюбиш в женен мъж,

примири се със поддържащата роля.

Подготви се да те лъжат неведнъж

и на ход пусни най-силната си воля!

 

Научи се да преглъщаш гордостта си

и да преиграваш, даже да не искаш.

Изпъни докрай лъка на смелостта си.

А сълзите ли? Добре е да ги стискаш.

 

Ще се храниш със трохи от любовта му,

във подаръците грешките ще скрива.

Ти тревогите ще сваляш от врата му,

той спокойствието в нея ще открива.

 

Ако искаш да си втора - продължавай!

Инжектирай си на порции страстта му.

Чакай нищото! Пред него се предавай!

Оправдавай  го! Обичай глупостта му!

 

Ще празнуваш все самичка, не със него.

А наздравицата в къщи той ще вдига.

С тебе ще залъгва мъжкото си его,

необвързващата ти любов му стига!

 

Теб ще люби, но при нея ще заспива.

Ти си огънят, но тя му е огнище.

В теб първичната си същност ще открива
и ще те превръща бавно в пепелище!

 

Ако искаш да си втората му - давай!

Превърни се във удобната му дреха!

Със остатъците се задоволявай.

Ти си втората! Жена му е утеха!

 

Не залагай любовта! Не оправдавай

примиреността, поддала се греховно!

Първата бъди!... Единствена оставай!

И играй във главни роли! Безусловно!


27.06.2007 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??