2 февр. 2021 г., 18:40

Второфевруарско 

  Поэзия » Юмористическая, Другая
764 0 0

Отиде си месец януари,

зададе се втори февруари - 

обикновен, пореден ден,

но от много хора набеден.

 

Казват бил определен

за мъжа с мъжко надарен,

за жената с тайна страст

и за гея - преди педераст.

 

За тях е истанбулската конвенция.

Заради техни претенции

едни са,, против", други ,,за"

как да се представим пред света?

 

Да тръгнем на заден ход,

като правещ маневра параход,

или с юмрук по маса да ударим,

с противниците бързо да се справим.

 

За едното достойнство, чест,

за някои това е вест,

в двубой преди, във вековете,

за тях са загивали мъжете.

 

Стоп! Вдигнете лицето!

Кажете, с ръка на сърцето,

мъжете навън и в къщи

не се ли вече броим на пръсти?

 

P. S. Привет на всички второфевруарковци!

 

 

 

 

© Никола Яндов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??