Отиде си месец януари,
зададе се втори февруари -
обикновен, пореден ден,
но от много хора набеден.
Казват бил определен
за мъжа с мъжко надарен,
за жената с тайна страст
и за гея - преди педераст.
За тях е истанбулската конвенция.
Заради техни претенции
едни са,, против", други ,,за"
как да се представим пред света?
Да тръгнем на заден ход,
като правещ маневра параход,
или с юмрук по маса да ударим,
с противниците бързо да се справим.
За едното достойнство, чест,
за някои това е вест,
в двубой преди, във вековете,
за тях са загивали мъжете.
Стоп! Вдигнете лицето!
Кажете, с ръка на сърцето,
мъжете навън и в къщи
не се ли вече броим на пръсти?
P. S. Привет на всички второфевруарковци!
© Никола Яндов Всички права запазени