10 нояб. 2012 г., 21:51

Вяра 

  Поэзия
509 0 2

 

 

 

 

За вярата ни няма измерения...

Тя съществува някъде в душата.

Тя отстоява всички изкушения.

И не очаква за това отплата...

 

За вярата – дали със свещ запалена,

или пък дело  свято да извършиш,

е важно само – чувствата заспали

да ти помогнат да не я прекършиш...

 

За вярата – дали и пред икони,

или пред теб самия си изправен,

не съществуват никакви закони.

И затова свободен тя те прави!

 

 

9  ноември 2012

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • ДА Е СВЕТЛО НА ДУШАТА НА ПАТРИАРХ МАКСИМ! ВЯРВАМ, ЧЕ В ДУШАТА СИ ТОЙ Е ИМАЛ ТАЗИ ВЯРА!
  • Не трябва да се прекършваме!Вярата няма измерения!Харесах!
Предложения
: ??:??